09 februari, 2021

De meeste mensen koken hun groenten. Wanneer groenten gekookt worden verliezen ze jammer genoeg veel van hun voedingswaarde. De meeste groenten zijn een bron van vitamine C. Broccoli of spinazie bijvoorbeeld verliezen 50% vitamine C als ze gekookt worden. Dus eigenlijk giet je de vitamines letterlijk door de afvoer, als dat geen zonde is. Daarom raad ik de mensen aan hun groenten te stomen. Het duurt minder lang en de groenten behouden beter hun smaak en kleur. Ook hier verliezen ze wat nutriënten maar dit wordt volgens onderzoek gereduceerd tot 9-15%. Je kan ook makkelijk volledige gerechten bereiden in een stoomoven. Ben je nog op zoek naar een kerstcadeau, dan heb je hier een goede tip!

Smakelijk!

Raadpleeg hier de groentenstoomtabel



Ook in Blog

Eiwitten
Eiwitten

09 februari, 2021

Hoe zit dat nu met proteïnen, en wat is een goede hoeveelheid eiwitten per dag?
Lees meer
De 10 beste oefeningen voor wielerliefhebbers (VIDEO)
De 10 beste oefeningen voor wielerliefhebbers (VIDEO)

09 februari, 2021

De 10 beste oefeningen die jullie kunnen helpen een ‘vitesse’ hoger te schakelen.
Deze oefeningen zijn de basis voor core-stability, maximale kracht en explosiviteit! 
Lees meer
Creatine
Creatine

09 februari, 2021

Alle antwoorden op uw vragen omtrent creatine.
Lees meer